El compromís de PEUSA amb la nostra societat es fonamenta en la creació, no únicament de valor econòmic, sinó també, de valor social i mediambiental. D'aquesta manera PEUSA contribueix a l'augment del benestar de les generacions futures i de la societat en general, sobretot a la comarca de l'Alt Urgell.

Dins l'àmbit social, Peusa col·labora mitjançant aportacions econòmiques a diverses entitats comarcals totes elles amb finalitats benèfiques i socials. El Taller Claror (Associació Pro Minusvàlids de l'Alt Urgell) , Sedis Airam, ONG La Seu Solidària (Aliments per la Solidaritat) i Càritas Diocesana d'Urgell.
A PEUSA es vetlla perquè, en tots els àmbits, les actuacions siguin respectuoses amb el medi i permetin un desenvolupament sostenible. La generació elèctrica és hidràulica, una font d'energia neta i lliure d'emissions de CO2. En l'activitat de distribució s'avalua l'impacte sobre l'entorn en la planificació de noves instal·lacions i en la generació i tractament de residus.

La comercialització d'electricitat es basa en energia renovable. Concretament el 70 per cent de l'energia comercialitzada durant l'any 2014 té un orígen renovable i procedeix de la pròpia comarca de l'Alt Urgell mitjançant la combinació d'energia hidràulica i fotovoltaica.

Fotografies cedides per Joan Galabert. - © Copyright 2013 Productora Eléctrica Urgelense S.A. - Tots els drets reservats. Avís legal